Aktuella produktioner

AKTUELLA
PRODUKTIONER

Juni 2022

LORANGA, LORANGA

Av Barbro Lindgren


Loranga, Loranga är en absurdistisk historia skriven av Barbro Lindgren och som handlar om Loranga och hans son Masarin som gör lite som de har lust med. Loranga är en ovanlig pappa, som alltid vill tävla och till varje pris vinna över sin son Masarin. Han lever ett bekymmerslöst liv eftersom han inte vill jobba och förstöra sina bästa år utan bara gör sånt som han tycker är kul.

 

På gården bor också Lorangas pappa Dartanjang som lever ett varierat liv, han vaknar nämligen varje morgon med en ny personlighet. Ibland är han bagare, ibland hund, då och då doktor Jansson. Och emellanåt är han sig själv och då är det inte roligt. En dag kommer det tigrar till gården vilket blir både spännande och skrämmande.

Missa inte denna galna familjeföreställning som är fylld med humor och oslagbar fantasi. 


I rollerna: Fanny Wistrand, Bengt Kyllinge, Åke Sandén och Jonas Öhrn.

Manus: Barbro Lindgren
Regi: Mathias Wiik
Producent: Anders Stark
Förlag: Folmer Hansen Teaterförlag


Föreställningen rekommenderas från 5 år.

Augusti 2022

GRÖNA HISSEN

Av Avery Hopwood


Äntligen ska Vallby Sommarnöje få ta sig an den klassiska komedin ”Gröna Hissen”, skriven av Avery Hopwood. Manuset är översatt och bearbetat av Anders Stark och Mathias Wiik och utspelar sig i Västerås i slutet på 40-talet. Spelplats är Folkparksteatern på Vallby Friluftsmuseum.


Pjäsens handling kretsar kring vännerna Nils Byvall och Edith Liljeblad, som båda känner sig försummade av sina respektive partners. För att försöka göra dem svartsjuka, så tänker de sig att iscensätta en otrohetsaffär. I väntan på att deras respektive ska komma hem och "upptäcka dem" beslutar de sig för att liva upp stämningen litegrann genom att blanda till några drinkar i all enkelhet. Men det slutar inte riktigt så som de hade tänkt sig.


Missa inte denna fulländade komedi som är fylld med galenskaper, missförstånd och en förödande drink; ”Gröna hissen”!


I rollerna: Ruben Lopez, Linda Markén, Sören Ivemyr, Annie Stark, Charlie Andersson och Ina Berglund.

Manus: Avery Hopwood
Regi: Mathias Wiik
Översättning och bearbetning: Anders Stark och Mathias Wiik
Producent: Anders Stark
Scenografi och scenbygge: Magnus Alm